Gegrilde rundsburger met boterboontjes en krielaardappelen


Vandaag maken we gegrilde rundsburger met boterboontjes.
Lekkere gezonde groenten, boordevol smaak en vitaminen.

Voor ons gerechtje hebben we volgende ingrediënten nodig:


✓ 150 g rundsburger
✓ 1 krielaardappel (vastkokend)
✓ 220 g boterboontjes (vers)
✓ 1 sjalot
✓ 1 el kippenkruiden
✓ 2 kl arachideolie


We starten met de hamburger op voorhand uit de koelkast te halen, zodat dit op kamertemperatuur kan komen.

Na een half uur zetten we een grillpan en 2 potjes op het vuur, zodat deze goed warm worden.
Was intussen ook alvast de aardappel en de sjalot, en snij de sjalot in fijne blokjes. (brunoise)

De boontjes mag je wassen en vervolgens doppen.

We warmen eveneens al wat water op met een waterkoker.
Als je dit heet water vervolgens in een warme pot giet, kan je onmiddellijk de aardappel in zijn schil en de boterboontjes toevoegen.
Vergeet hierbij geen zout toe te voegen, en let op de gaartijd.

Doe 1 kl arachideolie in de hete grillpan, en zorg ervoor dat de olie mooi verdeeld is over de pan. (gebruik desnoods een keukenpenseel)
Leg de hamburger in de pan, kruid af met de kippenkruiden, en schroei de hamburger mooi dicht.
Laat vervolgens de hamburger garen op een lager vuur. (desnoods met een deksel op)

We nemen er ons tweede potje bij, en doen ook hierin een kl arachideolie.
Voeg er onze gesneden sjalot aan toe, en stoof aan.
Hou dit goed in de gaten, en let op dat de sjalot niet verbrand.

Schep de boterboontjes uit het kokende water, en laat uitlekken.
De boontjes mogen nu bij de sjalot, en we stoven deze kort mee aan.
Roer goed door, en kruid af met peper en zout.

Intussen zal de aardappel gaar zijn, en kan je deze afgieten.
Schik alles nu samen op een bord, met een ruime portie groenten.

Kruid af met peper van de molen.


Enjoy!


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *