Gegrilde kipfilet met wortelpuree en pickles


Kip is mager vlees, en erg gezond, mits het op een correcte manier wordt bereid.

kip is bovendien erg lekker, en je kan er vele kanten mee uit.
Wij gaan vandaag onze kippenfilet grillen; voor een optimale combinatie van smaak én voedingstoffen.

Voor dit gerecht hebben we de volgende ingrediënten nodig:


✓ 1 kipfilet
✓ 5 grote aardappelen (loskokend)
✓ 3 wortelen
✓ 1 kleine ui
✓ 1 blokje groentebouillon (mager)
✓ 1 el gehakte bieslook
✓ 1 el pickles
✓ 1 scheutje magere melk
✓ 1 eidooier
✓ 1 kl nootmuskaat
✓ 1 el kippenkruiden
✓ 1 kl arachideolie


We starten met onze kip op voorhand uit de koelkast te halen, zodat deze op kamertemperatuur kan komen.

Na een half uur zetten we een grillpan en 1 pot op het vuur, zodat deze goed warm worden.
Schil intussen de aardappelen, de ui, en de wortelen, en snij deze in kleine stukken.

We warmen eveneens wat water op met een waterkoker.
Als je dit heet water vervolgens in een warme pot giet, kan je onmiddellijk de aardappelen, de wortelen, de ui en het bouillonblokje toevoegen.
Vergeet hierbij geen zout toe te voegen, en let geregeld op de gaartijd.

Doe 1 kl arachideolie in de hete grillpan, en zorg ervoor dat de olie mooi verdeeld is over de pan. (gebruik desnoods een keukenpenseel)
Kruid de kipfilet met de kippenkruiden, leg hem in de pan, en schroei deze mooi dicht.
Laat vervolgens de kip garen op een lager vuur, bij voorkeur onder een deksel. (zo gaart dit, maar blijft het lekker sappig)

Intussen zullen de aardappelen gaar zijn, en kan je deze afgieten.
Plet de aardappelen met een pureestamper, en voeg de eidooier en de melk toe.
Kruid af met peper, zout en nootmuskaat.
Schik alles nu samen op een bord, met een ruime portie puree.

Werk het bordje nog af met de pickles, en de gehakte bieslook


Enjoy!


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *