Gegrilde kipfilet met schorseneren en aardappelen


Vandaag maken we nog eens een lekker stukje kip.

Hierbij maken we het ons vandaag eens gemakkelijk door met groenten uit een bokaal te werken: schorseneren.
Een pak minder werk dan met de verse variant aan de slag te gaan, en ook superlekker van smaak.

Aangezien groenten uit conserven, diepvries, en bokalen na de oogt zo snel mogelijk worden verwerkt, zitten ze boordevol vitaminen.
Ook al geef ik de voorkeur aan vers, af en toe moet het kunnen…

Voor dit gerecht hebben we de volgende ingrediënten nodig:


✓ 1 kipfilet
✓ 3 aardappelen (vastkokend)
✓ 1 kleine ui
✓ 1 blokje groentebouillon (mager)
✓ 1 el gehakte bieslook
✓ 1 bokaal schorseneren
✓ 1 scheutje magere melk
✓ 1 el kippenkruiden
✓ 2 kl arachideolie


We starten met onze kip op voorhand uit de koelkast te halen, zodat deze op kamertemperatuur kan komen.

Na een half uur zetten we een grillpan en 2 potten op het vuur, zodat deze goed warm worden.
Schil intussen de aardappelen en warm eveneens al wat water op met een waterkoker.
Als je dit heet water vervolgens in een warme pot giet, kan je onmiddellijk de aardappelen toevoegen.
Vergeet hierbij geen zout toe te voegen, en let geregeld op de gaartijd.

Doe 1 kl arachideolie in de hete grillpan, en zorg ervoor dat de olie mooi verdeeld is over de pan. (gebruik desnoods een keukenpenseel)
Kruid de kipfilet met de kippenkruiden, leg hem in de pan, en schroei deze mooi dicht.
Laat vervolgens de kip garen op een lager vuur, bij voorkeur onder een deksel. (zo gaart dit, maar blijft het lekker sappig)

Schil en snij ondertussen de ui, in fijne blokjes (brunoise), en voeg de andere kl arachideolie toe in de andere pot.
Hier voegen we de gesneden ui aan toe, en we laten deze mooi glazig bakken. (zeker niet kleuren)

Intussen nemen we er de schorseneren bij, we laten ze uitlekken in een vergiet, en we spoelen ze grondig onder koud water.
Dit mag nu bij de ui, en we stoven de schorseneren kort mee aan.

Wanneer deze even mee hebben gestoofd, voegen we een scheut melk toe, de bieslook, en het bouillonblokje.
Laat dit nu enkele minuten goed doorkoken onder deksel, en roer af en toe goed door.
Let er zeker op dat het bouillonblokje goed is versmolten.

Intussen zullen ook de aardappelen gaar zijn, en kan je deze afgieten.
Schik alles nu samen op een bord, met een ruime portie groenten.

Kruid de kipfilet eventueel nog af met wat extra kippenkruiden, en serveer!


Enjoy!


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *