Gegrilde kipfilet met erwtenstoemp & appelmoes


Kipfilet met zelfgemaakte appelmoes; ik ken weinig mensen die dit niet lusten.
Ook bij kinderen is dit bijzonder populair.

Wij maken vandaag een gezonde versie, in combinatie met fantastische erwtenstoemp.

Voor dit gerecht hebben we de volgende ingrediënten nodig:


✓ 1 kipfilet
✓ 5 aardappelen (loskokend)
✓ 150 g erwten
✓ 1 kleine ui
✓ 1 blokje groentebouillon (mager)
✓ 2 appelen
✓ enkele druppels tafelzoetstof (sacharine) die voor warme en koude gerechten kan worden gebruikt
✓ 1 scheutje magere melk
✓ 1 eidooier
✓ 1 el kippenkruiden
✓ 1 kl kaneel
✓ 1 kl arachideolie


We starten met onze kip op voorhand uit de koelkast te halen, zodat deze op kamertemperatuur kan komen.

Na een half uur zetten we een grillpan en 2 potten op het vuur, zodat deze goed warm worden.
Schil intussen de aardappelen, de appelen en de ui, en snij deze in kleine stukken.

Doe een half glas water in de ene pot, en voeg de stukjes appel toe.
Doe hierbij nu de kaneel, de tafelzoetstof, en laat dit goed doorkoken.
De bedoeling is dat dit écht appelmoes wordt, dus kook de appelen echt plat en roer geregeld door.

We warmen eveneens wat water op met een waterkoker.
Als je dit heet water vervolgens in de andere warme pot giet, kan je onmiddellijk de aardappelen, de ui en het bouillonblokje toevoegen.
Vergeet hierbij geen zout toe te voegen, en let geregeld op de gaartijd.

Doe 1 kl arachideolie in de hete grillpan, en zorg ervoor dat de olie mooi verdeeld is over de pan. (gebruik desnoods een keukenpenseel)
Kruid de kipfilet met de kippenkruiden, leg hem in de pan, en schroei deze mooi dicht.
Laat vervolgens de kip garen op een lager vuur, bij voorkeur onder een deksel. (zo gaart dit, maar blijft het lekker sappig)

Intussen zullen de aardappelen gaar zijn, en kan je deze afgieten.
Plet de aardappelen met een pureestamper, en voeg de eidooier en de melk toe.
Kruid af met peper, zout en voeg de diepgevroren erwten toe.

Roer nog eens goed door, de erwten zullen garen door de warmte van de puree.
Schik alles nu samen op een bord, met een ruime portie puree.

Werk het bordje nog af met wat peper van de molen, en serveer!


Enjoy!


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *