Gegrilde kipfilet met boterboontjes


Vandaag maken we gegrilde kipfilet met boterboontjes.
Een fantastisch lekker bord vol power, smaak en lekkere groenten.

Voor ons gerechtje hebben we volgende ingrediënten nodig:


✓ 150 g kipfilet
✓ 2 aardappelen (vastkokend)
✓ 220 g boterboontjes (1 blik)
✓ 1 sjalot
✓ 1 el kippenkruiden
✓ 1/2 blikje tomatenblokjes
✓ 2 kl arachideolie
✓ 1 el Provençaalse kruiden


We starten met de kip op voorhand uit de koelkast te halen, zodat dit op kamertemperatuur kan komen.

Na een half uur zetten we een grillpan en 2 potjes op het vuur, zodat deze goed warm worden.
Schil intussen ook alvast de aardappelen en de sjalot, en snij de sjalot in fijne blokjes. (brunoise)

We warmen eveneens al wat water op met een waterkoker.
Als je dit heet water vervolgens in een warme pot giet, kan je onmiddellijk de aardappelen toevoegen.
Vergeet hierbij geen zout toe te voegen, en let op de gaartijd.

Doe 1 kl arachideolie in de hete grillpan, en zorg ervoor dat de olie mooi verdeeld is over de pan. (gebruik desnoods een keukenpenseel)
Leg de kip in de pan, kruid af met de kippenkruiden, en schroei de kip mooi dicht.
Laat vervolgens de kip garen op een lager vuur. (desnoods met een deksel op)

We nemen er ons tweede potje bij, en doen ook hierin een kl arachideolie.
Voeg er onze gesneden sjalot aan toe, en stoof aan.
Hou dit goed in de gaten, en let op dat de sjalot niet verbrand.

Neem er het blik boterboontjes bij, doe open en laat uitlekken.
De boontjes mogen nu bij de sjalot, en we stoven deze kort mee aan.
Nu mogen ook de tomatenblokjes erbij samen met de Provençaalse kruiden.
Roer goed door, en kruid af met peper en zout.

Intussen zullen de aardappelen gaar zijn, en kan je deze afgieten.
Schik alles nu samen op een bord, met een ruime portie groenten.

Kruid af met peper van de molen.


Enjoy!


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *