Gegrilde kip met pastinaak


Vandaag maken we nog eens een lekker stukje kip.

Hierbij gaan we aan de slag met een vergeten groente: pastinaak.
Alhoewel, zo vergeten is pastinaak niet meer; je vind het vaker en vaker op spijskaarten in restaurants, of in supermarkten.

De smaakt leunt aan bij wortel, maar met een anijsachtige en zoete toets.
En bovenal, is pastinaak super gezond.

Voor dit gerecht hebben we de volgende ingrediënten nodig:


✓ 1 kipfilet
✓ 3 aardappelen (vastkokend)
✓ 1 kleine ui
✓ 1 blokje groentebouillon (mager)
✓ 1 el gehakte peterselie
✓ 1 grote pastinaak of 2 kleintjes
✓ 1 kl gedroogde dragon
✓ 1 el kippenkruiden
✓ 2 kl arachideolie


We starten met onze kip op voorhand uit de koelkast te halen, zodat deze op kamertemperatuur kan komen.

Na een half uur zetten we een grillpan en 2 potten op het vuur, zodat deze goed warm worden.
Schil intussen de aardappelen en warm eveneens al wat water op met een waterkoker.
Als je dit heet water vervolgens in een warme pot giet, kan je onmiddellijk de aardappelen toevoegen.
Vergeet hierbij geen zout toe te voegen, en let geregeld op de gaartijd.

Doe 1 kl arachideolie in de hete grillpan, en zorg ervoor dat de olie mooi verdeeld is over de pan. (gebruik desnoods een keukenpenseel)
Kruid de kipfilet met de kippenkruiden, leg hem in de pan, en schroei deze mooi dicht.
Laat vervolgens de kip garen op een lager vuur, bij voorkeur onder een deksel. (zo gaart dit, maar blijft het lekker sappig)

Schil en snij ondertussen de ui, in fijne blokjes (brunoise), en voeg de andere kl arachideolie toe in de andere pot.
Hier voegen we de gesneden ui aan toe, en we laten deze mooi glazig bakken. (zeker niet kleuren)

Intussen nemen we er de pastinaken bij, we schillen deze met een dunschiller, snijden in kleine blokjes, en we spoelen ze grondig onder koud water.
Dit mag nu bij de ui, en we stoven de pastinaak kort mee aan.

Wanneer deze even mee hebben gestoofd, voegen we een scheut water toe, de dragon, en het bouillonblokje.
Laat dit nu enkele minuten goed doorkoken onder deksel, en roer af en toe goed door.
Let er zeker op dat het bouillonblokje goed is versmolten, en let erop dat de pastinaak beetgaar blijft.

Intussen zullen ook de aardappelen gaar zijn, en kan je deze afgieten.
Schik alles nu samen op een bord, met een ruime portie groenten.

Kruid de kipfilet eventueel nog af met wat extra kippenkruiden, werk af met de gehakte peterselie, en serveer!


Enjoy!


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *