Gegrilde kalkoenfilet met selderstoemp


Wij maken vandaag een stukje gegrilde kalkoenfilet, in combinatie met fantastische selderstoemp.
Prachtig in zijn eenvoud, groots in zijn smaak.

Voor dit gerecht hebben we de volgende ingrediënten nodig:


✓ 1 kalkoenfilet (150 g)
✓ 5 aardappelen (loskokend)
✓ 150 g groene selder
✓ 1 scheutje magere melk
✓ 1 eidooier
✓ 1 el kippenkruiden
✓ 1 kl muskaatnoot
✓ 1 kl arachideolie
✓ 1 el gehakte peterselie


We starten met onze kalkoen op voorhand uit de koelkast te halen, zodat deze op kamertemperatuur kan komen.

Na een half uur zetten we een grillpan en 1 grote pot op het vuur, zodat deze goed warm kunnen worden.
Schil intussen de aardappelen, en snij deze in kleine stukken.
Ook de selder mag worden gewassen, en in kleine stukken worden gesneden.

We warmen eveneens wat water op met een waterkoker.
Als je dit heet water vervolgens in de andere warme pot giet, kan je onmiddellijk de aardappelen en de selder toevoegen.
Vergeet hierbij geen zout toe te voegen, en let geregeld op de gaartijd.

Doe 1 kl arachideolie in de hete grillpan, en zorg ervoor dat de olie mooi verdeeld is over de pan. (gebruik desnoods een keukenpenseel)
Kruid de kalkoenfilet met de kippenkruiden, leg hem in de pan, en schroei deze mooi dicht.
Laat vervolgens de kalkoen garen op een lager vuur, bij voorkeur onder een deksel. (zo gaart dit, maar blijft het lekker sappig)

Na een tiental minuten zullen de aardappelen en de selder gaar zijn, en kan je deze afgieten.
Plet de aardappelen met een pureestamper, en voeg de eidooier, de muskaatnoot, en de melk toe.
Kruid af met peper en zout. (indien nodig)

Roer nog eens goed door, en schik alles nu samen op een bord, met een ruime portie puree.
Werk het bordje nog af met wat peper van de molen en wat gehakte peterselie, en serveer!


Enjoy!


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *