Gegrilde biefstuk met spruitjes


De kans is groot dat ik me niet populair ga maken met de volgende groente: spruiten.

Ik geef toe, niet iedereen is gek op de bittere smaak – en ik was dat vroeger ook niet – maar nu vind ik spruiten best lekker.
Om geen smaak en vitaminen te verliezen, gaan we de spruiten stomen.
We mogen best trots zijn op deze typisch Belgische groente!

Voor ons gerechtje hebben we volgende ingrediënten nodig:


✓ 150 g biefstuk
✓ 2 aardappelen
✓ 15 spruiten
✓ 1 kl arachideolie


We starten met het vlees op voorhand uit de koelkast te halen, zodat dit op kamertemperatuur kan komen.
Na een half uur zetten we een grillpan op het vuur, zodat deze goed warm kan worden.

Hierna zetten we een pot op het vuur om de aardappelen te koken, en de spruiten te stomen.
Het water hiervoor kook je sneller met een waterkoker.
Intussen schillen we ook al de aardappelen, wassen we de spruiten en maken deze schoon.

Als je het heet water vervolgens met wat zout in een warme pot giet, en de aardappelen erbij doet, zetten we er daarna een vergiet bovenop waarin we de spruitenleggen.
Kruid nu ook de spruiten af met peper en zout, en zet hier bovenop een deksel.

Doe 1 kl arachideolie in de hete grillpan, en zorg ervoor dat de olie mooi verdeeld is over de pan. (gebruik desnoods een keukenpenseel)
Leg de steak in de pan, en schroei deze mooi dicht.
Laat vervolgens het vlees 2 minuten bakken op een lager vuur, haal ze uit de pan, en wikkel ze in zilverpapier.
Hou deze opzij op een warme plaats bij het fornuis.

Let geregeld op de gaartijd van de spruiten en de aardappelen.
Haal ze dan ook uit wanneer je vlot in de spruiten of de aardappelen kan prikken met een aardappelmesje, en hou ze opzij.

Na ongeveer 20 minuten in totaal zullen de aardappelen gaar zijn, en kan je deze afgieten.
Schik alles nu samen op een bord, met een ruime portie spruiten.

Werk het vlees tot slot af met een beetje grof zeezout, en wat peper van de molen.


Enjoy!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *