Gebraden kip met raapjes


Vandaag maken we een gebraden kip met raapjes.

Een super gemakkelijk recept, boordevol smaak en gezonde voedingsstoffen.
Voor dit gerecht hebben we volgende ingrediënten nodig:


✓ 1 braadkip (de overschot kan je achteraf nog gebruiken voor op salades, …)
✓ 2 aardappelen (vastkokend)
✓ 1 busseltje witte rapen
✓ 1 busseltje boterrapen
✓ 1 busseltje lente-ui
✓ 2 kl tellofix (magere groentebouillon, hier te koop)
✓ 1 el gehakte bieslook
✓ 1 kl arachideolie
✓ 2 el kippenkruiden


We starten met onze oven voor te verwarmen op 180° C.

We nemen er een braadslede bij, doen hierin een boterpapier, en leggen onze braadkip erop.
Strooi de kippenkruiden erover, en zorg ervoor dat elk stukje kip kippenkruiden heeft gezien.
Vervolgens mag de braadslede voor een uurtje de oven in, samen met een klein potje water.
Dit water gaat verdampen en zorgt ervoor dat het kippenvlees mooi sappig blijft.

Na 30 minuten zetten we een pot op het vuur om de aardappelen te koken, en de rapen te stomen.
Het water hiervoor kook je sneller met een waterkoker.
Intussen schillen we ook al de aardappelen en de rapen.
De rapen mag je in middelgrote blokjes snijden.

Als je het heet water vervolgens met 1 kl tellofix in een warme pot giet, en de aardappelen erbij doet, zetten we er daarna een vergiet bovenop waarin we de rapen leggen, en zet hier bovenop een deksel.
Laat dit nu nog 20 minuten koken, tot de aardappelen en de rapen gaar zijn.

Giet de aardappelen af, en zet een ander potje op het vuur.
Doe 1 kl arachideolie in de pot, en zorg ervoor dat de olie mooi verdeeld is over de pan. (gebruik desnoods een keukenpenseel)
Hier mogen nu de gestoomde rapen bij, samen met 1 kl tellofix en een scheutje water.

Maak de lente-ui schoon, en snij in fijne ringetjes.
2 el mag je hiervan bij de rapen doen, samen met de bieslook.
Roer nog eens goed door, en zet het vuur uit.

Nadat de kip 60 minuten in de oven heeft gezet mag deze eruit.
De braadkip kan je nu in 2 helften verdelen.
Voor mezelf heb ik van de ene helft nog de bil afgehaald, en deze bil samen met de andere halve kip in de koelkast gestopt voor een ander gerecht.

De andere halve kip (zonder bil) mag je op een bord schikken.
Serveer dit samen op het bord met een flinke schep raapjes, en de aardappelen.

TIP: smaakt ook heerlijk met onze warme currysaus!


Enjoy!


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *