Frisse groentesalsa


Bij dit warme weer van de laatste dagen past een lekkere, frisse groentebereiding.
We maken vandaag een groentesalsa: heerlijk bij gegrild vlees of vis, of als gezonde garnituur bij de barbecue.

Zo maken we het:

✓ 1 wortel
✓ 1/2 ui
✓ 1/4 venkel
✓ 6 kerstomaatjes
✓ 1/2 rode puntpaprika
✓ 1/4 komkommer
✓ 1/2 blik tomatenblokjes
✓ 1 el gehakte bieslook
✓ 1 el gehakte peterselie
✓ 1 kl olijfolie
✓ 2 el azijn


Het maken van de groentesalsa is werkelijk super gemakkelijk:

We wassen alle groenten, en maken deze schoon.
Snij vervolgens alle groenten in zeer fijne dobbelsteentjes (brunoise), of gebruik hiervoor een keukenmachine.
Kruid af met peper en zout, en bestrooi met de gehakte peterselie en de bieslook.

Voeg nu ook de olijfolie en de azijn toe, alsook de tomatenblokjes.
Roer alles even door, en laat bij voorkeur enkele uren “trekken” in de koelkast.


Enjoy!


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *