Dürüm met kip


Dürüm is zo’n typische snack die heerlijk smaakt tijdens een avondje stappen.

Vet vlees, overgoten met veel vette sausjes, en vergezeld van brood of frieten.
Niet bepaald gezonde voeding…

Wij maken vandaag echter een gezonde versie; zonder ook maar iets in te boeten aan smaak!
Integendeel!

Benieuwd? Zo maak je het:


✓ 1 kipfilet
✓ 1 doosje gemengde sla met rauwkost (supermarkt)
✓ 1 tortillavel
✓ 1 el Zalige looksaus (klik hier voor het recept)
✓ 1 el Homemade sambal oelek (klik hier voor het recept)
✓ 1 kl arachideolie
✓ 1 el pitakruiden


We starten met onze kip op voorhand uit de koelkast te halen, zodat deze op kamertemperatuur kan komen.

Na een half uur zetten we een grillpan op het vuur, zodat deze goed warm worden.
Snij intussen de kipfilet in kleine stukken.
Steek vervolgens het tortillavel 30 seconden in de microgolfoven.

Doe intussen 1 kl arachideolie in de hete grillpan, en zorg ervoor dat de olie mooi verdeeld is over de pan. (gebruik desnoods een keukenpenseel)
Kruid de kipfilet met de pitakruiden, leg dit in de grillpan, en schroei de stukjes mooi dicht.
Laat vervolgens de kip garen op een lager vuur, bij voorkeur onder een deksel. (zo gaart dit, maar blijft het lekker sappig)

Intussen kan je een beetje salade en rauwkost op het tortillavel schikken, en de sauzen hier over lepelen.
Ook de kip zal nu klaar zijn, deze mag bovenop de salade op het tortillavel.

Scheur een mooi stuk zilverpapier af, en leg dit op het aanrecht.
Rol het tortillavel op tot een worst, en leg dit op het zilverpapier.
Draai tot slot het zilverpapier rond de durum.

TIP: smaakt ook heerlijk met cocktailsaus, of currysaus.


Enjoy!


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *