De helende effecten van knoflook


De helende effecten van knoflook
Knoflook wordt al eeuwen gekoesterd om haar medicinale eigenschappen.
Het is niet voor niets dat onze verre voorouders geloofden dat knoflook een heilzame werking heeft, want in de loop der eeuwen is veel onderzoek naar knoflook gedaan en is onomstotelijk vast komen te staan dat knoflook je gezondheid ondersteunt en kan helpen bij het voorkomen en de behandeling van talloze ziektes en kwalen.


De 5 belangrijkste gezondheidsvoordelen van knoflook
Green Med Info (GMI), de internationale online database op het gebied van wetenschappelijk onderzoek naar de werking van natuurlijke medicijnen, heeft 133 onderzoeken naar de effecten van knoflook geïnventariseerd, en vond in totaal meer dan 150 verschillende voordelen die knoflook op je gezondheid kan hebben.
De belangrijkste gezondheidsvoordelen hebben we op een rijtje gezet. Knoflook:


1. Is cholesterolverlagend en verlaagt het risico op een hartaanval en hersenbloeding
Onderzoeken hebben aangetoond dat knoflook een goede gezondheid van de hart- en bloedvaten ondersteunt.
Knoflook helpt onder andere bij het ontspannen en vergroten van de bloedvaten in het lichaam en verbetert de bloedcirculatie, wat bloeddrukverlagend werkt en levensbedreigende situaties zoals een hartaanval of hersenbloeding kan helpen voorkomen.


2. Helpt bij de bestrijding van infecties
Knoflook bezit krachtige antibacteriële, antivirale en antischimmel eigenschappen en is het meest breed-spectrum van alle antimicrobiële stoffen die bekend zijn.
Bovendien vernietigt knoflook de darmflora niet, zoals de meeste farmaceutische antibiotica bijna zonder uitzondering doen.


3. Verlaagt het risico op kanker
Onderzoeken hebben uitgewezen dat knoflook tegen minstens vijf vormen van kanker beschermt: borstkanker, darmkanker, eierstokkanker, prostaatkanker en slokdarmkanker.
Uit een van de onderzoeken bleek dat hoe meer groenten van de lookfamilie deelnemers aten, en dan met name knoflook en uien, hoe lager het risico op bepaalde soorten kanker werd.


4. Versterkt het immuunsysteem


5. Helpt bij de genezing na vergiftigingen door zware metalen


Het geheim van knoflook
Knoflook heeft haar krachtige geneeskundige werking te danken aan de zwavelbevattende stof allicine die in dit plantje zit.
Allicine zorgt ook voor de specifieke geur en smaak van knoflook. Onderzoekers hebben aangetoond dat wanneer allicine in je lichaam verteert sulfienzuur wordt geproduceerd, een stof die sneller reageert op gevaarlijke vrije radicalen dan enige andere bekende stof.


De beste manier om knoflook te eten
Wil je het maximale voordeel uit knoflook halen, voeg dan elke dag rauwe knoflook aan je voedingspatroon toe.
Om ervoor te zorgen dat de heilzame allicine in de knoflook vrij komt kun je het beste een paar teentjes verse biologische knoflook persen of fijnhakken.
Wil je een hoge dosis allicine binnen krijgen dan kun je ook gebruik maken van een slowjuicer, of simpelweg op een of twee teentjes knoflook kauwen.

Net zoals veel andere kruiden en specerijen heeft verse knoflook een laag caloriegehalte en is relatief goedkoop.
Maar het belangrijkste zijn natuurlijk de vele gezondheidsvoordelen, die zijn het de geur en smaak van knoflook zeker waard!


Bron : Jessevandervelde.com, Superverbrander.nl


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *