Couscous salade met Steak & biet


De zomer is in het land: tijd voor een zomers gerechtje.

Een Lekker en gezond gerecht, dat eventueel ook perfect kan worden bereid op de barbecue.
Om er daarna lekker van te genieten in de tuin of op het terras. 🙂

Voor dit gerecht hebben we volgende ingrediënten nodig:


✓ 150 g biefstuk
✓ 2 el couscous
✓ 1 rode biet
✓ 1 gele biet
✓ 1/8 witte kool
✓ 1/4 courgette
✓ 1/2 kl currykruiden (mild)
✓ 1 el rozijnen
✓ 10 kerstomaatjes
✓ 1 kl tellofix
✓ 1 el gehakte peterselie
✓ 1 takje basilicum
✓ 1 el balsamico azijn
✓ 1 kl arachideolie


Voor een optimaal resultaat: haal het vlees op voorhand uit de koelkast zodat dit op kamertemperatuur kan komen.

Daarnaast zetten we een half glas water in de waterkoker op voor de couscous.
Doe de couscous met de tellofix in een kommetje, en giet hierover het kokend water.
Roer goed door, en zet opzij om af te koelen.

Na een 20 minuten zetten we een grillpan op het vuur, en we geven deze alvast wat warmte.
De groentesalade is zeer gemakkelijk om te maken, en kan perfect op voorhand.

Snij hiervoor de rode en gele bieten, de courgette,  en de kool zo fijn als je kan.
De kerstomaatjes mag je alvast in 4 snijden.
Doe alles in een kom, voeg de balsamico azijn, de rozijnen en de currykruiden toe, en kruid af met peper en zout.

Doe 1 kl arachideolie in de hete grillpan, en zorg ervoor dat de olie mooi verdeeld is over de pan. (gebruik desnoods een keukenpenseel)
Leg de steak in de pan, en schroei deze mooi dicht.
Laat vervolgens laat garen volgens uw favoriete bakwijze.

Als het vlees gaar is, laat het dan enkele minuten rusten op een warm plekje bij het fornuis.
Snij het vlees vervolgens in fijne schijfjes, en kruid af met peper en zout.

Wanneer alles klaar is schik je de couscous op de groentesalade met en de steak op een bord, werk af met het takje basilicum en de peterselie, en dien op.


Enjoy!


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *