Courgetti met pasta en rivierkreeftjes


Sinds kort vind je in talloze facebookgroepjes recepten van courgetti: zelfgemaakte sliertjes courgette, al dan niet in combinatie met pasta.

Ook wij gaan hier vandaag mee aan de slag, en we combineren deze gezonde trend met een lekker sausje en rivierkreeftjes.

Welke ingrediënten hebben we nodig?


✓ 1 courgette
✓ 20 g volkorenpasta
✓ 1 ui
✓ 100 g rivierkreeftjesvlees
✓ 1 kl gehakte bieslook
✓ 2 el havermout
✓ 1 blokje groentebouillon (mager)
✓ 200 ml melk (mager)
✓ 1 kl olijfolie


We zetten al eerst en vooral een grote pot op het vuur, en we geven deze alvast wat warmte.
Deze pot mag je vullen met water en een kl olijfolie; hierin gaan we zo meteen onze pasta koken.

Intussen schillen we de ui, en we snijden deze in fijne sliertjes. (julienne).
De courgette mag je met een special apparaatje of dunschiller tot courgetti snijden, en houden we even opzij. (Hoe je dit doet, vind je hier)
Meng de ui en de courgette goed onder elkaar, en zet even opzij.

Wanneer het water kookt, mag je de pasta in de pot doen.
Laat dit nu maar lekker koken…
Vergeet hierbij geen zout toe te voegen, en let op de gaartijd. (ongeveer 8 minuutjes, of volgens instructies pak)

Nu mag je een klein potje op het vuur zetten, en doe hierin de melk, het bouillonblokje, en de havermout.
Zet er de staafmixer in, en breng aan de kook.
Je zal zien dat de saus langzaamaan indikt, wanneer ze klaar is mag het rivierkreeftjesvlees erbij, roer je door, en mag dit even opzij.

De laatste minuut mag ook de courgette bij de pasta gevoegd worden, laat 1 minuut doorkoken, en giet af.
Serveer nu de pasta met de courgetti in een groot, diep bord.

Schep een beetje saus over de pasta, en werk tot slot af met de gehakte bieslook en wat peper van de molen.


Enjoy!


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *