Clafoutis met peren


Clafoutis: er bestaan honderden recepten, met al evenveel verschillende soorten fruit.

Het beslag is zeer eenvoudig om te maken, en lijkt een beetje op dat van pannenkoeken, maar dan iets lopender.
Wij gaan vandaag voor een versie met peren.

Het recept is voorzien voor 1 grote clafoutis.
1 portie is 1/8 van de taart.
Smaakt super als dit nog lauw is, maar kan ook koud gegeten worden.

Zin in gekregen? Hier alvast het recept:


✓ 100 g haverzemelen
✓ 25 g amandelpoeder
✓ 4 eieren
✓ 2 peren
✓ 1 el zelfgemaakte vanillesucralose (hoe je dit maakt vind je hier)
✓ 250 ml magere melk
✓ 1 vanillestok
✓ 1 snuifje kaneel
✓ 1 el cankao


Verwarm de oven alvast even voor op 180°C.

We nemen een grote kom, en doen hierin de melk samen met het amandelpoeder, de sucralose, de kaneel, de eieren, en de haverzemelen.
Roer dit mengsel goed door elkaar, zodat alles goed gemengd is.

Neem een snijplank, snij de vanillestok doormidden, en schraap de zaadjes uit. (hoe je dit doet vindt je hier)
Voeg de zaadjes nu toe aan de melk, en gebruik de vannilestok om er zelfgemaakte vanillesucralose mee te maken.

Mix het beslag goed door met een staafmixer, zodat eventuele klontertjes zeker verdwenen zijn.
Stort alles nu mooi uit in een ronde taartvorm.
Om kleven te vermijden doordat we zonder boter werken, is het raadzaam om een siliconen taartvorm te gebruiken.

Schil vervolgens de peren, en verwijder het klokhuis.
Snij in partjes van 1/2 cml dik, en schik de partjes in waaiervorm op het beslag.
Doe de cankao in een fijne zeef, en bestrooi de taart met de cankao.
Dit alles mag nu voor 40 minuten in een oven van 180°C.

Wanneer de clafoutis klaar is kan je hem onmiddellijk serveren, ofwel laat je de taart afkoelen op een koele plaats.
Ideaal als ontbijt, dessert of tussendoortje!


Enjoy!


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *