Chocolade muffins


Omdat ik weet dat velen onder jullie – mezelf incluis– gek zijn op desserts en zoetigheden: hierbij nog eens een gezondere variant van iets dat normaal gezien een echte caloriebom is: Chocolade muffins.

Doordat we verantwoorde ingrediënten gebruiken, hoef je je geen zorgen te maken, en kan je genieten zonder dat dit zich negatief vertaalt op jouw weegschaal!

Volgende ingrediënten hebben we hiervoor nodig:


✓ 50 g havermout
✓ enkele druppels tafelzoetstof (sacharine) die voor warme en koude gerechten kan worden gebruikt (volgens smaak)
✓ 3 eieren
✓ 20 g cacaopoeder (ongezoet)


We beginnen met de oven voor te verwarmen op 170°C.

Doe vervolgens de havermout in een blender, en laat deze op volle kracht draaien tot dit poeder is geworden.
Scheid de eidooiers van het wit, en houd dit gescheiden opzij in 2 kommetjes.
Het eiwit kloppen we vervolgens volledig stijf met een mixer of een garde.

Voeg de tafzoetstof bij het eigeel, en roer of mix ook dit eens goed door.
Vervolgens mag het cacaopoeder bij de havermoutbloem, hier mag dan eerst het eigeel bij, en hierna het opgeklopte eiwit worden onder gespateld.
Blijf spatelen tot je een homogeen beslag hebt verkregen.

Voorzie een muffin-vorm van muffin-bakpapiertjes, en giet het beslag uit in de vormpjes.
Vervolgens mogen ze 20 minuten in de oven, maar check naar het einde toe op garing.
Steek hiervoor een tandenstoker in een muffin: indien er nog iets aan hangt als je de tandenstoker er uithaalt, zijn de muffins nog niet gaar.

Hangt er niks meer aan, dan mogen ze eruit en kunnen ze afkoelen.


Enjoy!


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *