Champignonsoep


Bij deze herfstachtige dag hoort een herfstachtige soep, toch?

We maken vandaag: champignonsoep.
Ideaal om in deze natte en koude dagen weer op krachten te komen.

En bovenal supergezond, mager, én lekker!
Wat hebben we hiervoor nodig?


✓ 2 uien
✓ 1 teentje look
✓ 1 bussel prei
✓ 1 bussel bleekselder
✓ 1 kg champignons
✓ 1 el olijfolie
✓ 4 l verse kippenbouillon (hoe je dit zelf maakt, vindt je hier)


We zetten eerst en vooral een grote pot op het vuur, en geven deze alvast wat warmte.

Intussen schillen we de ui en de look, en wassen we de rest van de groenten en de champignons.
Maak alle groenten schoon, en snij vervolgens deze groenten in grove stukken.
De snijwijze heeft geen belang, aangezien we de soep straks zullen mixen.

Overigens ben ik me er van bewust dat volgens de klassieke keuken champignons schoon geborsteld worden, en niet worden gewassen onder stromend water.
We maken er achter soep van, en dus kan ze wassen – naar mijn bescheiden mening – absoluut geen kwaad.

Vervolgens zetten we een grote pot op het vuur, en voegen 1 eetlepel olijfolie toe die we goed uitspreiden over de bodem van de pot. (gebruik hiervoor desnoods een keukenpenseel)
We stoven vervolgens de groenten kort aan, tot ze glazig zien. (zeker niet kleuren)

Roer nog eens goed door en vul aan met verse kippenbouillon tot je een goede verhouding hebt groenten-vocht.
Breng dit intussen aan de kook.
Laat dit nu 20 minuten koken, zet er de mixer in, en kruid af met peper en zout. (indien nodig)

Laat nog even doorkoken, en serveer de soep in een soepbord of kommetje.


Enjoy!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *