Bosbessensaus


Met de bosbessensaus uit de volgende bereiding kan je vele kanten uit:

Smaakt heerlijk bij bijvoorbeeld yoghurt, pannenkoeken of zelfgemaakt ijs.
Een gezonde versie van een heerlijk sausje, met bosbessen die we zelf geplukt hebben op een zelfplukboerderij.

Voor dit gerecht hebben we volgende ingrediënten nodig:


✓ 250 g verse bosbessen
✓ 4 el havermout
✓ 1 vanillestok
✓ 1 snuifje kaneel
✓ enkele druppels tafelzoetstof (sacharine) die voor warme en koude gerechten kan worden gebruikt


We zetten een potje op het vuur, zodat dit goed warm kan worden.

Hierin mag een glas water, de kaneel, en de havermout.
Neem een snijplank, snij de vanillestok doormidden, en schraap de zaadjes uit. (hoe je dit doet vindt je hier)
De uitgeschraapte vanillestok, en de tafelzoetstof mogen eveneens in het potje, en breng dit alvast aan de kook.

Als het water met de havermout kookt, zal je zien dat dit mooi is ingedikt door de havermout.
Verwijder de vanillestok, zet hier nu de staafmixer in, en mix goed door.
Voeg nu de bosbessen toe, en breng opnieuw aan de kook.

Laat nog even rustig koken, terwijl je af en toe roert.
Laat vervolgens helemaal afkoelen, of serveer warm.


Enjoy!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *