Blueberry mugcake


Vandaag een variatie op onze mugcake met appel & rozijnen van eerder deze week.

We gaan aan de slag met blauwe bessen: een ware bom van antioxidanten, en dus supergezond!
Hoe maken we dit?


✓ 1 ei
✓ 30 g haverzemelen
✓ 1 el blauwe bessen
✓ 1 snuifje bakpoeder
✓ enkele blaadjes verse munt
✓ enkele druppels tafelzoetstof (sacharine) die voor warme en koude gerechten kan worden gebruikt


We nemen 2 kommetjes, en doen de haverzemelen en het bakpoeder in het ene potje.
Meng dit al even met een vork, en zet opzij.

Breek het ei in het andere potje, en klop mooi schuimig met en vork.
Doe hier nu de tafelzoetstof bij, en meng met de haverzemelen en het bakpoeder uit het andere potje.

Nu mogen de blauwe bessen erbij, meng voorzichtig onder elkaar maar zorg ervoor dat de bessen in hun geheel blijven.
Verdeel vervolgens het beslag over een mok, en zet dit 2,5 minuut in de microgolfoven op volle kracht.
Laat vervolgens afkoelen tot het lauwwarm is, en serveer in de mok of op een bordje.

Werk af met enkele losse blauwe bessen, en de verse munt.


Enjoy!


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *