Blueberry muffins


Muffins: wie is er niet gek op?

Bijzonder populair ook om mee te nemen naar school of het werk, als traktatie bij bv een verjaardag.

We gaan aan de slag met blauwe bessen: een ware bom van antioxidanten, en dus supergezond!
Uit onderstaand beslag haal je 5 muffins.

Hoe maken we dit?


✓ 4 eieren
✓ 150 g havermout
✓ 3 el blauwe bessen (diepvries)
✓ 15 g bakpoeder
✓ 1 snuifje zout
✓ enkele druppels tafelzoetstof (sacharine) die voor warme en koude gerechten kan worden gebruikt


We starten met de oven voor te verwarmen op 170° C, en met de havermout in een hakmolen te doen.

Laat dit nu gedurende 1 minuut op volle kracht draaien, zodat je een fijne havermoutbloem bekomt.
Hierbij mag nu het bakpoeder en een snuifje zout.

In een andere kom breken we de eieren, en kloppen deze schuimig met  een klopper.
Voeg hierbij nu de tafelzoetstof en roer goed door.
Nu mag de havermoutbloem erbij, maar doe dit in 2 of 3 keren terwijl je goed door blijft roeren.
Wanneer je een homogeen beslag hebt, voeg je de diepgevroren blauwe bessen toe, en roer nogmaals goed door.

Giet het beslag uit in de siliconen muffinvormpjes. (of gebruik klassieke muffinvormpjes met muffin-bakpapiertjes)
Vervolgens mogen ze 20 minuten in de oven, maar check naar het einde toe op garing.
Steek hiervoor een tandenstoker in een muffin: indien er nog iets aan hangt als je de tandenstoker er uithaalt, zijn de muffins nog niet gaar.

Hangt er niks meer aan, dan mogen ze eruit en kunnen ze afkoelen.


Enjoy!


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *