Biefstuk met witloof & pepersaus


We gaan vandaag nog eens een lekker stukje biefstuk bakken, met een mager sausje erbij.

Samen met een typisch Belgische groente: witloof.
Om geen smaak en vitaminen te verliezen, gaan we het witloof stomen.

Voor ons gerecht hebben we volgende ingrediënten nodig:


✓ 150 g biefstuk
✓ 2 aardappelen
✓ 3 stronken witloof
✓ 2 kl arachideolie
✓ 1 el groene peperbolletjes
✓ 1/2 blokje rundsbouillon (mager)
✓ een scheutje Alpro Soya cuisine light
✓ 1 el gehakte peterselie


We starten met het vlees op voorhand uit de koelkast te halen, zodat dit op kamertemperatuur kan komen.
Na een half uur zetten we een grillpan op het vuur, zodat deze goed warm worden.

Hierna zette we een pot op het vuur om de aardappelen te koken, en het witloof te stomen.
Het water hiervoor kook je sneller met een waterkoker.
Intussen schillen we ook al de aardappelen, wassen we het witloof, en snijden de kontjes eraf.

Als je het heet water vervolgens met wat zout in een warme pot giet, en de aardappelen erbij doet, zetten we er daarna een vergiet bovenop waarin we het witloof leggen.
Kruid nu ook het witloof af met peper en zout, en zet hier bovenop een deksel.

Doe 1 kl arachideolie in de hete grillpan, en zorg ervoor dat de olie mooi verdeeld is over de pan. (gebruik desnoods een keukenpenseel)
Leg de steak in de pan, en schroei deze mooi dicht.
Laat vervolgens het vlees 2 minuten bakken op een lager vuur, haal het uit de pan, en wikkel het in zilverpapier.
Hou deze opzij op een warme plaats bij het fornuis.

Doe nu opnieuw 1 kl arachideolie in de pan, en zorg dat de olie mooi verdeeld is.
De peperbolletjes mag je nu kort spoelen in een vergiet onder koud stromend water.
De peperbolletjes mogen nu in de hete pan, en laat deze kort bakken.

Voeg het bouillonblokje toe, alsook een scheutje water, en een scheutje Alpro Soya cuisine light.
Roer door terwijl je dit laat inkoken, en check of het bouillonblokje goed is uitgesmolten.
Zet dit nu opzij.

Na ongeveer 20 minuten in totaal zullen de aardappelen en het witloof gaar zijn, en kan je deze afgieten. (check eerst met een aardappelmesje)
Schik alles nu samen op een bord, met een ruime portie witloof.

Werk het vlees tot slot af met de saus, en de gehakte peterselie.


Enjoy!


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *