Biefstuk met wintergroenten & aardappelen


Vandaag maken we het onszelf nog eens gemakkelijk met een zakje voorgesneden groenten uit de supermarkt.
We maken een lekker stukje biefstuk met wintergroenten & aardappelen.

Voor ons gerechtje hebben we volgende ingrediënten nodig:


✓ 150 g biefstuk
✓ 2 aardappelen
✓ 400 g wintergroenten-mengeling (supermarkt)
✓ 2 kl arachideolie


We starten met het vlees op voorhand uit de koelkast te halen, zodat dit op kamertemperatuur kan komen.
Na een half uur zetten we een grillpan op het vuur, zodat deze goed warm kan worden.

Hierna zetten we een pot op het vuur om de aardappelen te koken.
Het water hiervoor kook je sneller met een waterkoker.
Intussen schillen we ook al de aardappelen, wassen we de spruiten en maken deze schoon.

Als je het heet water vervolgens met wat zout in een warme pot giet, en de aardappelen erbij doet, kan je deze onmiddellijk koken.
Vergeet niet om hier een goede snuif zout bij te doen.

Doe 1 kl arachideolie in de hete grillpan, en zorg ervoor dat de olie mooi verdeeld is over de pan. (gebruik desnoods een keukenpenseel)
Leg de steak in de pan, en schroei deze mooi dicht.
Laat vervolgens het vlees 2 minuten bakken op een lager vuur, haal ze uit de pan, en wikkel ze in zilverpapier.
Hou deze opzij op een warme plaats bij het fornuis.

Zet een tweede pot op het vuur, en doe hierin de twee kl olie.
Voeg de groenten toe, en stoof ze kort aan. (niet kleuren)
Hier mag nu een half glas water bij, en dit mag je kruiden met peper en zout.
Zet hier nu een deksel op, en laat 10 minuten onder deksel pruttelen.

Na ongeveer 20 minuten in totaal zullen de aardappelen gaar zijn, en kan je deze afgieten.
Schik alles nu samen op een bord, met een ruime portie groenten.

Werk het vlees tot slot af met een beetje grof zeezout, en wat peper van de molen.


Enjoy!


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *