Biefstuk met snijboontjes en aardappelen


Van rood vlees wordt gezegd dat dit ongezond is, en dat dit zelfs de oorzaak kan zijn van ernstige gezondheidsproblemen.
(Beperkte) consumptie van rood vlees hoeft echter niet noodzakelijk slecht te zijn, en kan best passen binnen een gezond eetpatroon.

Magere biefstuk bevat nauwelijks meer (verzadigde) vetten vet dan dezelfde hoeveelheid kippenborst zonder vel.
Bovendien is het een rijke bron van eiwitten en ijzer.

Voor ons gerechtje hebben we volgende ingrediënten nodig:


✓ 150 g biefstuk
✓ 3 kleine krielaardappelen
✓ 250 g snijbonen
✓ 1 ui
✓ 1 blokje rundsbouillon (mager)
✓ 2 kl arachideolie


We starten met het vlees op voorhand uit de koelkast te halen, zodat dit op kamertemperatuur kan komen.
Na een half uur zetten we een grillpan en 2 potjes op het vuur, zodat deze goed warm worden.

We warmen eveneens al wat water op met een waterkoker.
Als je dit heet water vervolgens in een warme pot giet, kan je onmiddellijk de krielaardappelen in hun schil toevoegen.
Vergeet hierbij geen zout toe te voegen, en let op de gaartijd.

Doe 1 kl arachideolie in de hete grillpan, en zorg ervoor dat de olie mooi verdeeld is over de pan. (gebruik desnoods een keukenpenseel)
Leg de steak in de pan, en schroei deze mooi dicht.
Laat vervolgens het vlees garen op een lager vuur, volgens uw favoriete bakwijze.

Snij ondertussen de ui, in fijne blokjes (brunoise), en voeg de andere kl arachideolie toe in het andere potje.
Hier voegen we de gesneden ui aan toe, en laten deze mooi glazig bakken.

Intussen ontdoen we de snijbonen van hun topjes, wassen ze, en snijden deze mooi fijn.
Ze mogen nu bij de ui, en we stoven deze mee aan.
Wanneer deze even mee hebben gestoofd, voegen we een half glas water toe en het bouillonblokje.
Laat dit nu enkele minuten goed doorkoken onder deksel, en check af en toe de garing terwijl je eens goed door roert.

Intussen zullen de aardappelen gaar zijn, en kan je deze afgieten.
Schik alles nu samen op een bord, met een ruime portie groenten.

Werk het vlees en de krielaardappelen tot slot af met een beetje grof zeezout, en peper van de molen.


Enjoy!


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *