Biefstuk met krielaardappelen & tomatensalade


De zomer op je bord?

Daar zorgen we vandaag voor: Biefstuk met krielaardappelen & tomatensalade.
Voor ons gerechtje hebben we volgende ingrediënten nodig:


✓ 150 g biefstuk
✓ 3 kleine krielaardappelen
✓ 1 ui
✓ 3 San Marzano tomaten
✓ 1 scheut azijn
✓ 10 blaadjes verse basilicum
✓ 1 kl rozemarijn (gedroogd)
✓ 2 snuifjes grof zeezout
✓ 1 kl arachideolie


We starten met het vlees op voorhand uit de koelkast te halen, zodat dit op kamertemperatuur kan komen.
Na een half uur zetten we een grillpan en een potje op het vuur, zodat deze goed warm kunnen worden.

We warmen eveneens al wat water op met een waterkoker.
Als je dit heet water vervolgens in een warme pot giet, kan je onmiddellijk de krielaardappelen in hun schil toevoegen.
Vergeet hierbij geen zout toe te voegen, en let op de gaartijd.

Doe 1 kl arachideolie in de hete grillpan, en zorg ervoor dat de olie mooi verdeeld is over de pan. (gebruik desnoods een keukenpenseel)
Leg de steak in de pan, en schroei deze mooi dicht.
Laat vervolgens het vlees bakken op een lager vuur volgens uw favoriete bakwijze, haal het vlees uit de pan, en wikkel het in zilverpapier.
Hou deze opzij op een warme plaats bij het fornuis, maar doe de pan nog niet weg.

Snij ondertussen de ui, in fijne blokjes (brunoise), en maak de tomaten schoon.
De tomaten mag je nu in fijne schijfjes snijden, en samen met de ui in een kommetje doen.
Snij de basilicum in zeer fijne reepjes, en voeg toe aan de tomaten, samen met een goeie scheut azijn.
Kruid dit tenslotte af met peper van de molen, en een beetje grof zeezout.

Intussen zullen de aardappelen gaar zijn, en kan je deze afgieten.
Leg ze zonder olie in de grillpan, en kruid af met de rozemarijn.
Laat kort even bakken voor een lekkere grillsmaak.

Schik alles nu samen op een bord, met een ruime portie groenten.
Werk het vlees en de krielaardappelen tot slot af met een beetje grof zeezout, en wat peper van de molen.


Enjoy!


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *