Basilicumdressing


Ik ben altijd al gek geweest op pesto.

Jammer genoeg is de originele pesto een zeer calorierijke saus met veel olie, pijnboompitten en Parmezaanse kaas, waardoor dit niet in ons Healthy Lifestyle programma past.

Door een beetje te experimenteren met dezelfde en gelijkaardige ingrediënten, ben ik er in geslaagd een superlekkere saus op tafel te toveren.
Welliswaar géén echte pesto, maar een waardig en gezond alternatief…

Fantastisch bij pasta, of op salades.
Hoe maken we dit?


✓ 1 teentje look
✓ 1 handvol verse basilicum
✓ 1 el Philadelphia Knoflook en kruiden (Light)
✓ 1 el zonnebloempitten
✓ 5 el magere kwark


Het maken van deze saus is eigenlijk super gemakkelijk!
Knal alles in een hakmolen, en laat dit 30 seconden volle gas draaien.

Heb je geen hakmolen? Geen nood!
Je kan de basilicum ook zeer fijn snijden, de look persen met een lookpers, en alle ingrediënten manueel mengen in een vijzel.

TIP: Maak deze saus een dag op voorhand, zo wordt de smaak ervan nog beter!


Enjoy!


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *