Aspergesoep om van te smullen


Deze aspergesoep had ik nog in de diepvriezer zitten van in de zomer, toen het aspergeseizoen ten einde liep.
Omdat het echt wel een zalig recept is – en een klassieker onder de soepen – wil ik jullie de magere variant niet onthouden.

Hoe beginnen we eraan?


✓ 2 uien
✓ 1 bussel prei (enkel het wit)
✓ 1 bussel bleekselder
✓ 2 bussels witte asperges
✓ 1 dl magere melk
✓ 1 el olijfolie
✓ 1 snuifje nootmuskaat
✓ 4 l verse kippenbouillon (hoe je dit zelf maakt, vindt je hier)


We zetten eerst en vooral een grote pot op het vuur, en geven deze alvast wat warmte.

Intussen schillen we de ui, en wassen we de rest van de groenten.
Maak alle groenten schoon, en snij vervolgens deze groenten in grove stukken.
De snijwijze heeft geen belang, aangezien we de soep straks zullen mixen.
Hou van de asperges wel de topjes opzij; we gaan deze immers gebruiken als garnituur in de soep.

Vervolgens zetten we een grote pot op het vuur, en voegen 1 eetlepel olijfolie toe die we goed uitspreiden over de bodem van de pot.
We stoven vervolgens de groenten kort aan, tot ze glazig zien. (zeker niet kleuren)

Vervolgens vullen we aan met verse kippenbouillon tot je een goede verhouding hebt groenten-vocht.
Breng dit intussen aan de kook.

Laat dit nu 20 minuten koken, voeg de melk toe, zet er de mixer in, en kruid af met nootmuskaat, en zout. (indien nodig)
Voeg nu de aspergepunten toe, en laat nog even doorkoken tot deze gaar zijn.

Serveer de soep in een soepbord of kommetje, en werk af met een klein beetje peper van de molen.


Enjoy!


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *