Asperges à la Bart


Van zodra de lente aanbreekt, zijn ook de asperges weer daar.

Ook wel het witte goud genoemd, worden er zelfs geneeskrachtige eigenschappen aan toe geschreven…

We maken ze vandaag Healthy Style: Asperges à la Bart.
Om geen smaak en vitaminen te verliezen, gaan we de asperges stomen.

Voor dit gerecht hebben we volgende ingrediënten nodig:


✓ 250 g asperges
✓ 2 aardappelen (vastkokend)
✓ 100 g Filet d’Anvers
✓ 2 eieren
150 ml Alpro Soya cuisine light
✓ 2 el gehakte peterselie
✓ 1/2 citroen
✓ 1 snuifje nootmuskaat


Om te starten zetten we een pot op het vuur om de eieren en de aardappelen te koken, en de asperges te stomen.
Het water hiervoor kook je sneller met een waterkoker.
Intussen schillen we ook al de aardappelen, en wassen en schillen we de asperges. (hoe je dit doet zie je hier)

Als je het heet water vervolgens met wat zout in een warme pot giet, en de eieren en de aardappelen erbij doet, zetten we er daarna een vergiet bovenop waarin we de asperges leggen.
Kruid nu ook de asperges af met peper en zout, en zet hier bovenop een deksel.

Na een 8-tal minuten zullen de asperges en de eieren gaar zijn. (check de garing van de asperges even met een mesje)
Haal de asperges uit, en zet opzij.
De eieren mag je eveneens uithalen, en in koud water laten schrikken.
De aardappelen laat je nog even koken, tot wanneer ze gaar zijn.

De eieren mag je intussen pellen, en vervolgens met een vork pletten in een potje.
Hierbij voegen we de Alpro Soya cuisine light, de nootmuskaat en de gehakte peterselie.
Kruid dit geheel af met peper en zout, en warm op op een matig vuur.

Als de aardappelen gaar zijn, mag je deze afgieten.
Schik 2 aardappelen op het bord, en schik er de filet d’Anvers bij, gedresseerd in roosjes.
Ook de asperges mogen mee op het bord, in een busseltje met de puntjes wijzen naar links.

Werk tot slot het geheel af met de eiersaus.


Enjoy!


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *