Appelmoes healthy style


Appelmoes is iets dat je met veel gerechten kan combineren.

Omdat de reguliere versie die je kan kopen vol suiker zit, maken wij hem zelf.
Overheerlijk bij bijvoorbeeld pannenkoeken, kip, desserts, stoofpotjes, …

Zo maken we het:


✓ 2 appelen (ik gebruik jonagold)
✓ enkele druppels tafelzoetstof (sacharine) die voor warme en koude gerechten kan worden gebruikt
✓ 1 el rozijnen (facultatief)
✓ 1 kl kaneel


Het maken van de appelmoes is werkelijk super gemakkelijk:

Schil de appelen, verwijder het klokhuis, en snij in fijne blokjes.
Doe een half glas water in een potje, en voeg de stukjes appel toe.

Doe hierbij nu de kaneel, de tafelzoetstof, de rozijnen, en laat dit goed doorkoken.
De bedoeling is dat dit écht appelmoes wordt, dus kook de appelen echt plat en roer geregeld door.

Serveer warm, of koud!


Enjoy!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *