Ananasijsje


We maken een heerlijk ijsje op basis van Alpro Soya Hazelnootdrink.
Superlekker en verfrissend op een hete zomerdag…

Ideaal, toch?
Zo maken we het:


✓ 1/4 verse ananas
✓ enkele druppels vanille extract
✓ 250 ml Alpro Soya Hazelnootdrink (meer info hier)
✓ enkele druppels tafelzoetstof (sacharine) die voor warme en koude gerechten kan worden gebruikt


We hebben een klein beetje voorbereidend werk: we starten met onze ananas schoon te maken, en in stukjes te snijden.
Deze blokjes mogen nu voor een nachtje de diepvriezer in, totdat ze beenhard zijn.

Wanneer de stukjes hard zijn geworden, mogen ze zo in de blender.
Ook de rest van de ingrediënten mogen erbij, maar let wel dat je koelkastkoude soyamelk gebruikt.
Laat de blender nu volle gas draaien, totdat alle stukjes verdwenen zijn en je een glad mengsel bekomet. (help desnoods een beetje met een lepel)

In principe kan je het ijs meteen eten, maar ik heb het nog een uurtje laten uitharden in de vriezer.
Let wel op dat je het enkele minuten voordat je het wil scheppen uithaalt.


Enjoy!


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *