All time classic: tomatensoep


Vandaag maken we een all time classic: tomatensoep.

Dit is zo’n gerecht dat elke zichzelf respecterende taverne op de kaart MOET hebben staan.
Wij maken dit weliswaar zonder room en balletjes, maar het blijft fantastisch lekker!

Maar hoe maken we deze soep?


✓ 2 uien
✓ 1 teentje look
✓ 1 bussel prei
✓ 1 bussel bleekselder
✓ 2 wortelen
✓ 3 blikken tomatenblokjes
✓ 1 groot blikje tomatenpuree
✓ 1 el olijfolie
✓ 4 l verse kippenbouillon (hoe je dit zelf maakt, vindt je hier)


We zetten eerst en vooral een grote pot op het vuur, en geven deze alvast wat warmte.

Intussen schillen we de ui en de look, en wassen we de rest van de groenten.
Maak alle groenten schoon, en snij vervolgens deze groenten in grove stukken.
De snijwijze heeft geen belang, aangezien we de soep straks zullen mixen.

Vervolgens zetten we een grote pot op het vuur, en voegen 1 eetlepel olijfolie toe die we goed uitspreiden over de bodem van de pot. (gebruik hiervoor desnoods een keukenpenseel)
We stoven vervolgens de groenten kort aan, tot ze glazig zien. (zeker niet kleuren)
Voeg nadien de tomatenpuree toe, en laat deze kort meestoven.
Nu is het tijd om de tomatenblokjes toe te voegen, en roer eens goed door.

Nadien vullen we aan met verse kippenbouillon tot je een goede verhouding hebt groenten-vocht.
Breng dit intussen aan de kook.
Laat dit nu 20 minuten koken, zet er de mixer in, en kruid af met peper en zout. (indien nodig)

Laat nog even doorkoken, en serveer de soep in een soepbord of kommetje.


Enjoy!


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *