Aardappelsla


Aardappelsla: onmisbaar bij elke barbecue.
Omdat we hem zelf maken met gezonde ingrediënten,  kan je er zonder zorgen van genieten, zonder in te boeten aan smaak.

Zo maken we het:


✓ 3 aardappelen (vastkokend)
✓ 1/2 ui
✓ 1 el gehakte bieslook
✓ 1 el d&l Light dressing (10% V.G.)


Om te starten zetten we een pot op het vuur om de aardappelen te koken.

Het water hiervoor kook je sneller met een waterkoker, en intussen schillen we ook al de aardappelen en de ui.
Als je dit heet water vervolgens in een warme pot giet, kan je onmiddellijk de aardappelen toevoegen.
Vergeet hierbij geen zout toe te voegen, en let op de gaartijd.

Intussen snijden we de ui in fijne blokjes. (brunoise)
Hou de gesneden ui alvast opzij met de gehakte peterselie in een mengkom.

Wanneer de aardappelen gaar zijn, kan je deze afgieten.
Laat ze voldoende afkoelen, en snij in blokjes ter grootte van dobbelstenen.
Kruid af met peper en zout, en voeg bij de ui en de peterselie.
Roer goed door, en laat gedurende enkele uren koelen in de ijskast.

Voeg vervolgens de dressing toe, roer goed door en serveer.


Enjoy!


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *